Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Emlékszem 9.ként született, és nem mozdult. A dupla burokban nem látszott, hogy van-e egyáltalán szőre és hogy rendesen kifejlődött-e. Töki már épp félretette a mozdulatlan csomagocskát, amikor váratlanul egy aprócska köröm kezdte kaparászni a burkot, majd egy pillanattal később kiszabadult. Nagyon picike volt, de a finom puha töröklözővel történt egyenletes dörgölés után békésen szuszogott és vaksi kis fejével azonnal az anyja szabad emlőjét kereste. Akkor még volt neki, később, amikor viszont 11-en lettek már nehezebb dolga lett.

A legkisebbként ugyan de átvészelte a kritikus időszakot. Mondanom sem kell, hogy egycsapásra kedvencem lett, így amikor 2 hónap elteltével megérkezett érte is a gazdi, 2 napon át sírtam. Azért csak addig, mert pontosan ennyi idő kellett a pasinak ahhoz, hogy rájöjjön nem való neki a vizsla és visszahozta. Kökényről egyébként hamar kiderült, hogy a legelevenebb, amikor csak tehette cipőt lopott, telefonkábelt és falat rágott és utána simán a pofámba röhögött.

Újabb gazdikhoz került. Ide már családlátogatásra is elmentünk és minden klappolt. Ezért is lepett meg oly nagyon, mikor egy hónap múlva csörgött a telefon, hogy visszahoznák. Szegénykém 4 hónapos sem volt még, és velünk együtt már a harmadik gazdinál járt. Azt gondoltam hogy ez végzetszerű és rövid gondolkodás után végleg visszaköltözött és a kezdeti nehézségek után az anyja is visszafogadta. Így Belgiumot már négyen vettük be.

A közel 3 év alatt egyetlen krízis volt, amikor az egyébként emészthető gumicsirke lábát egészben nyelte le. Aztán karácsony előtt furcs foltokban hullani kezdett a szőre a kis pofácskáján.  Az állatorvosunk antibiotikumot írt föl, de mitsem használt. A második látogatásunk alkalmával tanácstalanul vakargatta az állát, majd megadta egy dermatológus számát, akivel még akkor beszélt és elmesélte az esetet.

Dr Deckercq ma pontban 12-kor várt minket, hol máshol, mint a Brüsszeltől 100 km-re lévő Kortrijkben, ahol praktizál. Természetesen akkor kezdett esni, amikor felhajtottunk a ringre, és egész úton szakadt, de úgy, hogy látni alig lehetett. Aztán volt egy 10 km-es szakasz ahol a belső sávban képződött kerékmélyedésben csúsztunk, mert állt benne a víz.Végül bisztonságban megérkeztünk és ahogy felvették Köksi adatait elállt az eső is.

Dr Declercq roppant kedves ember, azonnal hellyel kínált minket. Miután elmondtam az előzményeket megvizsgálta pálcatestűt és képeket készített a pofijáról, majd közölte, hogy biopsziára van szükség, ahhoz, hogy megállapíthassa mi baja. Előkészítették a műtőt, lemérték, hogy az altatásnál ne legyen gond, majd elsétáltak vele a folyosó végén lévő steril szobába. A szívem szakadt meg, ahogy picúr eltotyogott az idegenel és közben könyörgő tekintettel nézett viszza rám. Természetesen a várakozás ideje alatt sírdogáltam, de Töki rendre utasított. Háromnegyed óra elteltével felbukkant egy kis hordágy, rajta a mi kis bekábult, szomorúan pislogó frissen öltött kutyánkkal. Négy darabka bőrt metszett ki az orvos a szeme fölötti részről. Ismét a vizsgálóban voltunk mind. Sadie körbeszaglászta gyermekét, mi pedig vártuk az ítéletet. Alopecia areata, melyet autoimmun betegség okoz. Nem jár fájdalommal, nem viszket neki, és ami a legfontosabb nem halálos. A kis Köksi pusztán szépséghibás lesz, de kit érdekel ha még velünk lehet hosszú évekig. Megkönnyebbültünk, de persze az orvos hozzátette, hogy mindezt csak akor állthatja 100%ig biztosan, ha megvan a biopszia eredménye.Ugyanis ez a betegség rendkívül ritkén jelentkezik állatoknál, akkor is csak lovakon. Dr Declercq most találkozott harmadik alkalommal ilyen pácienssel a 30 éves praxisa alatt. Köksi különleges orvosi eset. Publikációk fognak megjelenni a kis foltos pofájának képeivel , de ami a legfontosabb, hogy velünk lehet még sokáig.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2008. április 5. szombat.  |  5 komment |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr564263087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_74111 2008.04.06. 15:47:58

Jajjj de drága! Vigyázzatok rá nagyon! Hihetetlenek, én nem gondoltam, hogy ennyi szeretetet tudnak adni. Igaz a mondás: Kutya nélkül lehet élni, de minek! :) Biztos jók lesznek az eredmények is, azoktól a kis szépséghibáktól meg még aranyosabb lesz. Nagyon oda kell rájuk figyelni, mint egy gyerekre. Csilla

Ismeretlen_81913 2008.04.07. 11:52:35

Tök cuki! :o)

Ismeretlen_45101 2008.04.07. 13:51:01

Azért az első orvos felírta az antibiotikumot, figyeldoda! Ezek sem mind különbek az ember orvosoknál. :)

Ismeretlen_66594 2008.04.08. 13:27:45

az a durva, hogy en minden emberi beavatkozast, macerat, kezelest birok gyomorral es szivvel, de allatorvosnal mar ereztem ajulast, hogy mindjart oosszecsuklik a labam, amikor egy kicsit verzo kutyat hoztak be. csak a joszagainknak baja ne essen, megszakad a szivem ertuk.

Ismeretlen_5535 2008.04.19. 11:40:41

Én nehezen viselem az állatorvosnál a részeket. Nem bírtam bent maradni a lánykutyánk sterilizálásán se, sőt, az orvosnak is azt mondtam, hogy nem akarom hallani, mit fog csinálni :-) És csatlakozom assam-hoz, mindenhez van gyomrom, de a kutyák, a feltétlen szeretetükkel...
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása