Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Arra biztosan emlékszem, hogy gyerekkoromban az esti film megtekintése számomra tilos volt. Aztán elérkezett az az időszak amikor anyám már hajlandó volt engedményeket tenni, így a lightosabb sorozatokat -gondolok itt a személyes vonatkozású Onedin családra- már megnézhettem. Kicsit később érvénybe lépett az újabb szabály, az esti film egyéni elbírálás alá esett, de a szombat esti koktél már nem volt többé tabu. Idővel aztán lekerült az erőszakos, vagy erotikus jeleneteknél a szemem elé tartott kéz is és nagyjából az általános iskola végére elértem, hogy ne legyen több szabály. Ennek köszönhetően a 80-as évek végére olyan pompás, egy életre meghatározó élményt nyújtó sorozatokat tudtam magam mögött, mint a Rabszolgasors, Tövismadarak,  Shogun, Ki fizeti a révészt, és az Örvény. A felsoroltak közül egyetlen egyet sem szeretnék, sőt nem is bírnék végignézni újra, kivéve az utolsót. Évek óta keresem a módját, hogy hogyan tehetnék szert a 6 epizódból álló BBC sorozatra, hogy újraéljem a rettegést, a hadrendbe állított babákkal, a rémes festményekkel és persze Catherine Durellel, akit egy váratlan örökség Norvégiába Jurdahlsholmen-be szólít. Hogy miért írtam le mindezt? Mert nincs több álmatlan éjszaka, ugyanis a sorozat a héten megjelent DVD-n, legalábbis Wikipedia szerint. Legalábbis Norvégiában. Hallod Janxika?

 

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. március 31. szombat.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr174262857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása