Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Ma szabadnapra és nemzeti ünnepre ébredtünk, bár a máskor egyébként mozgalmas utcára kinézve, ez is csak egy vasárnapnak tűnt. De nem szokványos vasárnapnak, ugyanis csütörtök volt. Töki ennek örömére megkezdte a falak alapozását én pedig kirándulni mentem Mechelenbe. Szép kis flamand város, szembetűnő a különbség, ugyanis ellentétben a vallon városokkal, ezek tiszták és itt nem szólalnak meg franciául, még ha tudnak akkor sem. Leültünk a város főterén egyet kávézni, majd bementünk a katedrálisra, amiről azt kell tudni, hogy  166 méteresre tervezték a tornyát, de 99 méternél elfogyott a lóvé, és nem volt állami finanszírozás sem akkoriban, ezért így maradt a templom.

7 körül értem haza, Töki épp akkor fejezte be a falak alapozását és fürödni készült. Megtisztulva és átöltözve nyakunkba vettük a környéket megfelelő étterem után kutatva. Miután háromszor megkerültük a háztömböt és az egyetlen nyitva lévő hely, -a pizza hut-on kívül-, az afrikai Okape kifőzde volt, végül amellett döntöttünk, hogy lesétálunk a Luise-ra és ott választunk éttermet. Meg is állapodtunk a Brussel's grill névre keresztelt helyes étterem mellett és letelepedtünk a teraszon, dacolva a zord időjárással (15 C). Megrendeltük az ital és kaptunk két étlapot. 10 perccel később, amikor a testhőmérsékletünk már a kritikus alá csökkent, megkértünk Antoine-t, hogy keressen nekünk egy asztalt bent, az emeleti dohányzó részben, és mellékesen megjegyeztük, hogy a korábban megrendelt italokat is majd oda kérjük. Antoine 2 percet kért, mondanom sem kell, hogy ennek a többszöröse után tért vissza, viszont volt helyünk a belső, fűtött teremben. - Igen, fűtött- Ilyen kezdet után kicsit szkeptikusak voltunk, de a bélszín krokettel és zöldborsmártással, valamint a flamand pöri is remek választásnak bizonyult. Mennyiségét tekintve óriási volt, így a haramiáknak készíttettünk dogybaget is. A házassági évfordulónk alkalmából megejtett vacsora végül jól sikerült és ehhez nagy mértékben hozzájárult a főételt követő isteni brownie és a gyümölcsös csokifondu is. Hát így telt a negyedik. Köszönet a szponzoroknak, hogy lehetővé tették. Egyébként itteni viszonylatban nem is fizettünk sokat, hiszen egy ötvenesből megúsztuk.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2005. július 22. péntek.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr744262555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása