Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Francoise a mi védőnőnk, azaz Panka védőnője. Kezdetben elég rideg teremtésnek tűnt, de a harmadik sessionre azt éreztem, hogy betört. Vannak a belga gyermeknevelési normákkal szemben fenntartásaim, de neki erről nem kell tudni. Néhány ismerősöm már ecsetelte, hogy itt "edzett" gyerekeket nevelnek, nem gáz, ha a bölcsiből úgy hozod el, hogy a takony és az étkezések maradéka mintegy páncélként száradt az arcára olyan keménységben, hogy egy esetleges medicinlabdás támadással szemben is 100%-os védelmet élvezne. Mondom, mindegy. Na mármost, mi elég sokat aggódtunk ahhoz az elmúlt években, (nem beszélve arról a kilenc és fél hónapról, amíg testemben hordtam Pankát) hogy mérhetetlen rutint szerezzük felesleges parák generálásában. A gyermek velünk alszik, az általam ugyan hidegnek vélt, de a magyar iskola nagykönyve szerinti 22 fokos szobában, amit Francoise túl melegnek ítélt. Nem érdekel, a gyerek így is szörcsög, mint a legtöbb téli születésű társa-tudtam meg a felkeresett 47 baba-mama fórum hozzászólásaiból és a szakértő véleményéből. Szívjunk-e orrot a porszívós applikátorral? Anyatej híján csöpögtessek-e naponta többször a sós vizet az orrába? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel bombáztam a védőnőt, akinek lassacskán végre leesett, hogy minket meg kell nyugtatni és időről időre megerősíteni abban, hogy olyan nagyon semmit sem tolunk el. Egyelőre Panka normális fejlődése is ezt igazolja. Minden ilyenkor szokásos dolgot jól csinál. Eszik, büfizik, ürít, alszik. Hiába no, a mi gyerekünk!

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2013. december 10. kedd.  |  Szólj hozzá! |   | 

Címkék: Panka anyád parázik

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr456221860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása