Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) korház (2) kórház (1) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Néha azt gondolom, hogy a rendszer már nem tud meglepni, mert öt év alatt annyit tanultam, hogy fel vagyok készülve mindenre és bármire. De egy szart tudok én mindent! Semmit sem tudok és nincs vértezet sem.  Arról is csak elképzelésem van, hogy a belga elme létezése hol kezdődik és hol ér véget, de abban biztos vagyok, hogy két pont nagyjából megegyezik.

Levelet kaptam és nem Széppár néni volt a feladó, hanem helyi Közlekedési Felügyelet-éljen soká az összes dolgozója a mérhetetlen figyelmességéért.  Annyit írtak, hogy az 5 éve a tulajdonomban lévő rendszámtáblát május óta jogtalanul használom, és mivel előző autóm értékesítésekor nem szolgáltattam vissza, most csúnyán megbüntetnek  és találkozunk a bíróságon.  Bosszantsál fel egy fűtést és meleg vizet 5. hete nélkülöző nőt, azzal, hogy kiragadod alóla az egyetlen tárgyat, amitől még viszonylag komfortosnak érzi az életét és amivel kényelmesen járhat meghívásos alapon fürdeni a barátaihoz, ráadásul még fűthető is! Bosszantsál és utána fenyegesd a bírósággal! Hirtelen felindulásból Serge-en, az autószalon alkalmazottján akartam levezetni a dühömet, amiért nem végezték jól a munkájukat, de hamar kiderült, hogy a biztosító sara lesz, ugyanis amikor az új kocsira megkötöttem a kötelezőt, akkor a kis rózsaszín papírt nekik kellett volna eljuttatni a fent említett szervhez, viszont ezt elmulasztották. "Eric, you are a fucking dead man"-gondoltam. Eric viszont nem kért a közreműködésemből, mert ha nem is halott, de két hónapja betegállományban van heart murmur-rel. Heidi a replacement kedves, segítőkész, de ez sem menti meg attól, hogy hosszú percekig az első számú közellenség szerepében tetszelegjen a szememben. Hozza a kötvényeket, mindhárom eddig általam használt kocsiról és nicsak, a legfrissebben még mindig a régi autó adatai szerepelnek. Azt ígéri utánajár. Nem - mondom határozottan. 24 órán belül megoldást akarok. Lejátssza a hatósággal, bárkivel, de ezt a balhét nem én fogom elvinni, nem megyek bíróságra. Bevonjuk a játékba az igazgatót is, aki megkér, hogy minden papírom másolatát küldjem át neki reggel és megesküszik, hogy azok birtokában személyesen veszi kézbe az ügyet. Viszonylag nyugodtan hajtom álomra a fejem, és a tény, hogy a leheletem látszik a hálószobában, már nem is zavar annyira. Reggel, ígéretemhez híven átküldöm a dokumentumok scannelt változatát és várom, hogy mikor nyitják ki az e-mailt. Egy telefonos figyelmeztetés után már jön is a beállított értesítő, hogy elolvasták a levelem. Délután 3 körül aztán leadom a figyelmeztető lövést, egy váratlan telefonhívás formájában. Ellen képben van, ő a harmadik helyettes hatodik helyettes-almegbízottja, de furcsa mód mindenről tud és értékes információval szolgál. Előre figyelmeztet, hogy kellemetlen lesz, hosszas, de mivel az ő hibájuk, minden ezzel kapcsolatos költségemet ők állják.

Íme a teendők, amennyiben valaki ebben az országban hasonló szituációba keveredne. Nem túl lájkli, mert épeszű ember ide nem kívánkozik, sérültek meg már épp elegen vagyunk, de leírom.

1. Tudomásul veszed, hogy a kocsit nem vezetheted, mert hiába látod a táblákat rajta,hivatalosan nincs rendszáma, amit viszont a magadénak vallasz, az nem a te kocsid alvázszámával van összekötve a rendszerben.


2. Leszereled a VFH694-et elől-hátul és készséggel visszasétálsz vele a felügyeleti szervhez, ahol lesütött szemekkel, fürkésző tekintetű, időnként hangos röhögésben kitörő ügyintézők valamelyikének visszaadod és ugyanabból a lendületből igényelsz egy újat.


3. Kerítesz egy garázst, ahol vállalják, hogy házhoz jönnek a most már tényleg rendszám nélküli kocsidért és elviszik újra műszaki vizsgára, hogy megbizonyosodjanak az alvázszámról megest.


4. Ha van egy kis eszed, erre az időszakra csereautót kérsz a választott garázstól, hiszen a költségeidet úgy is a biztosító állja.


5. Vársz, amíg a frissen igényelt rendszámodat néhány hét után végre átveheted.


6. Ebben az időszakban többször is hálát adsz a sorsnak, hogy az elmúlt 5 hónapban sem koccanásod, sem tilosban parkolásod, de még egy generál közúti ellenőrzésed sem volt, mert csakis a szerencsének köszönheted, hogy nem sitten ülsz, autólopás alapos gyanújával.

 

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2010. október 21. csütörtök.  |  2 komment |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr144263949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_100994 2010.10.22. 14:26:51

Bazeg. Azt hittem, már engem sem lehet meglepni. És ebből ti most hol tartotok?

Ismeretlen_21153 2010.10.22. 14:53:53

Leírtuk az 5 lépést bazzeg és felhívtam a garázst :))
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása