Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Még általánosban tanultuk valamelyik, az orosszal kapcsolatba hozható órán, (sok ilyen volt) mondjuk osztályfőnöki, vagy orosz órán, de az is lehet, hogy magyaron, hogy Leninnek, számos más egyéb mellett, megvolt az a földöntúli képessége, hogy kurvagyorsan olvasot. Meg szifilisze is volt, de azt nem ott és nem akkor tanultuk. Szóval határozottan emlékszem egy olvasmányra amelyben valami hasonló mondat hangzik el : Rengeteget olvasott, falta a könyveket és fél percenként lapozott. Ebből csak a fél percenkénti lapozásra mernék megesküdni, arra is csak azért, mert intőt kaptam a tiszteletlen kérdésemért, amit e tény kapcsán mertem feltenni. "Mekkora könyvet? Sok volt-e benne a kép? Nem biztos, hogy olvasta, lehet, hogy csak lapozta".  Szerintem ezek jogos és nem durva kérdések, különösen nem egy harmadikos kislány szájából. Természetesen az intő után már annyit sem olvastam a Képes Nyelvmestert, mint előtte és felhagytam a Katyerinával, a szovjet laktanyában élő kispajtásommal való rendszeres levelezéssel (ő írt, én megpróbáltam elolvasni) is.  De az információ hogy Lenin félpercenként lapozott, ez örökre a tudatomba vésődött és most, hogy a Tetovált Lány-t olvasom újra eszembe jutott.

Letehetetlen a könyv, ezért most jó lenne fél percenként lapozni.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2009. július 10. péntek.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr844263340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása