Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Már korábban szerettem volna egy a Széppár bácsi gerincéről szóló bejegyzést megejteni, de mint kiderült, nincs neki. Beköltözésünk óta 3 alkalommal egyeztettünk már közösköltséget vele, ugyanis itt többnyire félévente fizetik, vagy nem fizetik a népek. Mi megállapodtunk, hogy havonta 120 eurót fizetünk be, aztán ha túlfizetés van azt átvezetik a következő évre. Az összeget a tavalyi kimutatásból kalkuláltuk ki és ráhagytunk 15%-ot. Ez volt a deal, így ittlétünk 10 hónapja alatt be is fizettünk 1200 őrót. Itt a történet véget is érhetne. Igen ám, de 1-én a hosszú hétvégéről hazatérő Széppár bácsit azzal fogadtam, hogy beszakadt alattunk a felhajtó és kértem, hogy kontaktáljon a biztosítóval, mert a kocsit mindenképp szervizbe viszem és a költségek feltehetőleg a házat terhelik. Azt ígérte, hogy intézkedni fog. Aztán ma kapok egy telefont stabil magyar kapcsolatunktól, hogy Széppár bácsi felhívta és ecsetelte, hogy 400 őróval tartozunk és egyébként is, miért a felhajtón állok a kocsival. Ezt hallva azonnal elöntötte az agyamat a szar és minden francia tudásunkat és a kimutatásaihoz tűzött befizetett csekkeket  összeszedve felszaladtunk hozzá. Miután egymás szavait kiegészítve Tökivel elmondtuk, hogy mi a problémánk, illetve az ő logikájukat követve levezettük, hogy egy évre kb 2000 őrót követelnek közös költség címén, ami enyhén szólva is nonszansz, Széppár néni felakasztotta a szemeit és hebegni kezdett.  Nem álltam meg,folytattam. Ugyanis ha a tavalyi évet veszem alapul ez kb 70%-os emelkedést jelent. Ilyen pedig a földön sincs. Ígéretet kaptunk arra, hogy utánanéz valamint, hogy felhívja a biztosítót. És megígértettük velük, hogy legközelebb nem hívogatják a barátainkat ilyen rémhírekkel, és nem hivatkoznak arra, hogy "mert minket sosem lehet itthon találni" mert ez nem helyénvaló.

A kúrva életbe, hogy mindenki vagy hülye ebben az országban, vagy hülyének néz.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. május 4. péntek.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr84262869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása