Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Mióta beköszöntött a tavasz rendszeresen tevékenykedünk a használatunkban lévő földdarabkán. Boldogan fantáziálunk a jövőről, amikor majd minimum 90 centi magas (?) sövény védelmezi a privát szféránkat és a hálószoba ablaka előtt aprócska sziklakertbe ágyazva megbújik a pöti tó néhány vízililiommal, . Addig viszont még rengeteg teendőnk van, így minden hétvégén, Bálint gazdát is megszégyenítő kerti tevékenységekben próbáljuk ki magunkat. Pontosan két héttel ezelőtt vetette el Töki a fűmagot a kert egy jelentős részén. Nagy körültekintéssel szórta be a kb 100m2-es felületet majd előírás szerint némi földdel fedte be.

Az ezt követő napok várakozással vegyes izgalommal teltek. Minden áldott nap térdre ereszkedtem, hogy megnézzem akad-e mag, ami a nap sugarainak és az esténkénti locsolásnak köszönhetően végre kipattant, gyökeret eresztett és alig várja hogy milliónyi kis társával együtt nemsokára sportgyepnek nevezhessük. Nem, nem a következő foci vb megrendezésére pályázunk, pusztán házi kedvenceink miatt gondoltuk, hogy a sportgyep jobb lesz, mint a hagyományos. És láss csodát, hétfőn, mint egy gongütésre, megjelentek a törékeny kis szálak. A várakozás időszakában, sőt még most is kerüljük a kert frissen vetett részét és nem engedjük oda a kutyákat. Nem így a szomszéd, aki életében nem engedte még be annyiszor a kis bullterrierjét a kertbe, mint az elmúlt két hétben. Nem baj, a gyep erős, mi kitartóan locsolunk és a szálak rendíthetetlenül sorakoznak. Az már csak hab a tortán, hogy a decemberben ültetett japán kard most már kb fél méter magas, a hortenzia újra életre kapott, a levendula virágzik és a gyöngyvirágnak is jó helye lehet, mert növekedésnek indult. Nagy dolgok ezek, ha figyelembe vesszük a tényt, hogy tulajdonképpen nem akadt eddig olyan, a használati utasítás szerint is igénytelen szobanövény, amit ne tudtam volna néhány hét leforgása alatt könnyűszerrel megölni. Most pedig 2 bambusz, 3 pálma, 1 flamingó, 1 fikusz benjamin, 1 ismeretlen típusú, de mutatós növény, valamint 1, fél év után a halottaiból feltámadó papirusz büszke gazdája vagyok. Az ablakládákba ültetett pistikéről már nem is beszélek, mert az egyenesen "anya szeme fénye".

Nem lenne kerek a történet a kert új lakója, a kisvakond nélkül. Van egy 3 méteres szakasz amin közlekedik a lelkem, ezt onnan sejtem, hogy kb ekkora távolság van a rendszeresen felbukkanó túrások között. Az első alkalommal még csak mosolyogtunk és leromboltuk a kis várát. Aztán a küzdelem kezdett egyre ádázabb lenni és kapcsolatunk a kis lakóval annyira elmérgesedett, hogy bennem már egy pillanatra a drasztikus megoldás lehetősége is felmerült. Csak egy pillanatra, mert azt mégsem tudnám elviselni, hogy a kis undok méregtől pusztuljon el. Szerintem megérezte, hogy kihúzta a gyufát, mert 3 napja színét sem látni.

Itt már azt hihetné az ember, hogy mint a mesékben minden jóra fordul, de nem lenne belga a történet egy jó szándékú ex-szomszéd nélkül. Történt ugyanis, hogy tegnap Monsieur Natis erre járt, és jobb dolga nem lévén nekirontott a fűnek. Mindannyiunk szerencséjére még időben észrevette, hogy a frissen kibújt szálakat nem kell megtépázni, de a kert többi részét végigszántotta. Nem kímélte az ablak alá ültetett azáleát sem. Ami tegnap még bimbózó kis bokor volt, ma már csak egy, a földből kiálló kóró. Nem is értem, hogy Töki miért nem köszönte meg neki a beavatkozást, amikor este hazaérve az önjelölt gyepmester büszkén, hálát remélve újságolta neki, hogy rendbe tette a kertet. Ja, amolyan belga módra. Hát Merci uram!

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. április 20. péntek.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr614262860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása