Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Valószínűleg nem bír eget rengető fontossággal , de az egy főre eső képregények száma a világon Belgiumban a legnagyobb. Ki ne ismerné viszont a leghíresebb belga "terméket", Hergé kedves kis figuráját, Tintin-t (ejtsük ki franciásan, és helyesen, mert megérdemli, így tehát Tenten).

Bátorkodtam kicsit utána járni annak, hogy miért is lett végül a rendes filmötletből "csak" egy animációs vicceskedés. A Le Figaro Cinéma rovatában Olivier Delcroix hosszan ecseteli, hogy Spielberg mikor ismerkedett meg a szöszi fiú karakterével és hogyan fogalmazódott meg benne egy, az Indiana Jones mintájára épülő, de gyermekeknek szóló trilógia ötlete. A cikk írója szerint már a Tintin-t és Haddock kapitányt alakító színészek neve is konkretizálódott. Előbbit az E.T-ből ismert Henry Thomas, utóbbit pedig Jack Nicholson alakította volna. Hergé  már ügynökén keresztül kizárólagosságot ígért Spielbergnek és teljesen szabad kezet kapott volna a képregény megfilmesítésére, de mire eljutottak az 1983 márciusára tervezett találkozóig, addigra Hergé sajnálatos módon befejezte földi pályafutását. Úgy tűnik azonban, hogy a tárgyalások Fanny Remivel, Hergé özvegyével feltehetően zátonyra futottak.

Egy viszont biztos. A világpremier október 22-én lesz Brüsszelben amelyre természetesen Spielberg is a városba érkezik.  Az esemény délelőtt 11 órakor kezdődik, veterán járművek felvonulásával majd a tervek szerint pontosan déli 12-kor egy hatalmas Tintin freskó előtt akrobaták fogják megeleveníteni a kis riporter utazásainak főbb mozzanatait, majd várhatóan valamikor 13 és 14.15h között felbukkan a vörös szőnyegen  maga a 'realisateur'  is.

Rém kíváncsi vagyok, hogy vajon tényleg lesz-e folytatás, illetve, hogy a film olyan lett-e, mint azt annak idején a képregényt olvasva elképzeltük, vagy ahogy Hergé álmodozott róla. Az viszont biztató, hogy a szakértő optimista.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2011. október 17. hétfő.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr484264039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása