Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Minden percet ki kell használni, különösen ha ilyen rövidre szabott az itthonlét. Éppen ezért Rolóval azt találtuk ki, hogy bemegyek a reggeli első órájára, végigülöm mint szakfelügyelő és aztán a lyukasórájában kávézunk egyet.

07:10 - Alagút Attila út sarok, szakadó eső. Hajam rendben. A kék Polo vészvillogói narancssárgás idegességgel jelzik a türelmetlen várakozást. Becsapódok az anyósülésre, gyengéd pillantást vetek a hátul ülő tündérkirálylányra, majd megölelem a volán mögött helyet foglaló nőt, aki szinte egy személyben tehető felelőssé a tündérkirálylány hibátlan génkészletéért. Helyben vagyunk, kezdődik az ámokfutás.

07:28 - Elsőként érkezünk a "törpefarmra", ahol azonnal kihasználom az alkalmat és a mini mosdó előtt térdelve megigazítom a sminkem, hogy vállalható legyek majd a hetedikesek előtt. Tündérkirálylány szipogva csimpaszkodik az anyja nyakába, mert nem akar az óvóbácsival maradni. Mire a kertkapuhoz érünk megérkezik a női szakasz és ennek eredményeként kiül a megkönnyebbülés úgy az anya, mint a gyermek arcára.

07:43 - Millió szabályt áthágva, megállíthatatlanul robog a járgány a cél felé. Pofátlan előzések, egérutak és tötyörgés. Csak azért nem hajtunk be a jelentős rövidítéssel kecsegtető, egyébként egyirányú utcába, mert "a paraszt középre állt".

08:04- Ártalmatlan és tudatlan szülők blokkolják a tanári parkolót, de Roló egy pillanatra sem jön zavarba és közvetlenül a focipálya mellett állunk meg. Aprócska krízis alakul ki, amikor észrevesszük a térd alatt felfutott szemet a harisnyáján, de sikerül úgy eltüntetni, hogy a 7. osztály kritikus tekintetei előtt rejtve maradjon a következő egy órában.

08:10- Az igazgatónő partner a tervünk kivitelezésében, így elégedetten lépdelünk a nyelvi terem felé, ahol rövid egyeztetés után kész a komplett megfélemlítési terv.

08:15 - Bágyadt és megilletődött gyereksereg özönlik a terembe. Mi még egy pillanatra cinkosan összenézünk Rolóval, jelezvén, hogy indulhat a menet. "Gyerekek, hadd mutassam be  Gabi nénit, a szakfelügyelőt, aki azért jött, hogy felmérje milyen szinten vagytok angolból." Majdnem elröhögöm magam, de aztán eszembe jutnak a stílgyak órák és a fonetika szigorlatok, így sikerül komolyságot erőltetnem magamra.  Az előzetesen már bemutatott, gagman Péter- aki a minap rám vágta Roló telefonját, tündéri arccal, kipirulva mondja, a leckét. Nem lep meg, hogy ő a favorit. Az én kedvencem viszont egycsapásra a laza kiscsákó lesz, aki mint később kiderül profi hokijátékosnak készül. Amikor jelentőségteljesen szótárfüzetet kutatva nézek körül Péter megretten, de a többiek észrevétlenül, kódoltan jelzik egymásnak, hogy valakinek meg kell menteni őt, így végül egy copfos kislány készséggel nyújtja át az övét. A csoport viselkedésével nincs probléma, fegyelmezni szinte egyáltalán nem kell őket, mert láthatóan élvezik az órát és sziporkáznak. Az óra végén kicsit elbizonytalanodom, hogy nem kéne-e beavatni gálpetit, hogy én vagyok a titokzatos brüsszeli barátnője Roletta néninek és velem beszélt a múlt héten, amikor azt mondta " Ne haragudj, de most Renáta néni nem akar veled beszélni". Roló végül úgy dönt, hogy még egy darabig kihasználná a megjelenésemmel generált várakozással vegyes feszültséget, hátha nem kell egy ideig fegyelmezéssel foglalkoznia.

10:07 Egy önfeledt röhögéssel egybekötött közös kávé után Roló kisétál a látóteremből én pedig magamra maradok az élménnyel, ami mindenképp ide kívánkozott...

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2010. november 22. hétfő.  |  1 komment |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr634263967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_100994 2010.11.22. 22:50:47

:))))
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása