Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő
Gyerek voltam még, amikor a könyves polcról leemeltem a "Szép asszonyok egy gazdag házban" első kötetét. Miután beleolvastam egyértelművé vált, hogy a szüleim miért is helyezték nehezen elérhető és kevésbé észrevehető helyre. Néhány nap alatt végeztem a két vaskos kötettel. Nem tudnám részletekbe menően felidézni, de arra  emlékszem, hogy a történet Kínában , a Ming-korszak idején játszódik egy többnejű, gazdag kereskedő csapongásit örökíti meg, amely a két legjobbnak vélt tevékenység , a szex és az evés téma köré épül. Azóta nem olvastam a poligámiával akár érintőlegesen is foglalkozó írást. Aztán nyáron a kezembe akadt David Ebershoff - A 19.feleség című regénye. Nem nagy szám, de arra tökéletesen megfelel, hogy az ingázással töltött napi két órában lekössön, és 150 oldal elolvasása után felkeltse az érdeklődésemet a mormon vallási dogmákkal kapcsolatban. Nem szándékom összefoglalni a közel 200 éve alapított egyház történetét, nem érdekel, hogy hány szakadár szekta jött létre ezalatt a két évszázad alatt,  de azt nem tudom szó nélkül hagyni, hogy a demokrácia nagy védelmezői mind a mai napig tétlenül nézik, hogy nők és gyerekek életét teszik tönkre aberrált, kivénhedt faszok a prófétájuk joseph smith tanaira hivatkozva. Jézus Krisztus utolsó szentjeinek egyházában a férfinek több felesége és még több gyereke van, mindez az üdvözülés jegyében. Gyakori a családon belüli erőszak és a házasság is. Hogyan lehetséges, hogy a hatóságok nem foglalkoznak ezzel? Időnként lekapcsolnak egy-egy prófétát, mint Warren Jeffs azon elcsámcsoghat a sajtó, de érdemi megoldás nincs. Miért létezhetnek még mind a mai napig zárt, poligám közösségek, ahol a férfi a kiskorú unokahúgát veszi feleségül, majd ha elunta akkor a saját lányát molesztálja? Számos dokumentum film van a hálón, én csak kettőt néztem meg, de a döbbenetből még mindig nem térek magamhoz.  
POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2009. október 2. péntek.  |  2 komment |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr254263382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_69507 2009.10.09. 13:04:42

hat most en is megneztem oket. Az ember azt gondolna, hogy ilyen van, de csakis Afrika melyen, es ott is hamarost felszamoljak. Persze nem vagyok ennyire naiv, de attol meg rettenetes szembesulni a valosaggal.

Ismeretlen_21153 2009.10.09. 16:24:48

És a legtöbb, ilyen közegben élő nőnek még csak igénye sincs másra, hiszen gyerek korától ebben a szellemben nevelik. Folyamatos agymosás megy és ha néhányan meg is lépnek egy ilyen farmról, akkor sincs sok esélyük segítség nélkül. Roppant szomorú ez. Aki önként választja ezt az életformát az pedig barom.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása