Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Van ez a tökéletes kiflirecept, amit kicsit tovább fejlesztetem gombás valamint juhtúrós-cukkinis töltelékkel. Nem akadt még ember, akinek ne ízlett volna, így egy pillanatra közhasznú és gasztroblog is leszek egyben és megosztom a receptet mind a 4 olvasómmal.

Az egyszerűség kedvéért abban sorrendben mondom, ahogy a kenyérsütő keverőtáljába kell helyezni az alapanyagokat.

0,5 dl olaj
3 dl tej
3 csapott teáskanálnyi só
2 púpozott teáskanálnyi cukor
500g liszt -én itt csak finomlisztet találtam, de az okosak szerint rétesliszttel jobb.
1 csomag élesztő

Az én Severinem 90 perc alatt varázsol ezekből az alapanyagokból kelt tésztát.  Ezalatt a töltelékhez lereszelek egy közepes darab cukkinit (én a nokedli szaggatón, a profik tökgyalun) és kevés oliva olajon megpárolom. Nem sózom, mert a később hozzákevert juhtúró elég intenzív ízű. Nos, ha kihűlt a cukkini leöntöm a levét és hozzákeverek kb 8-10 dkg juhtúrót, borsot és egy kevés fokhagymát.  A tésztát 4 darabra vágom és mindegyikből egy-egy kerek lapot nyújtok, amit háromszög formájú cikkekre vágok és mindegyik végében elhelyezek egy teáskanálnyit a töltelékből, majd kívülről befelé feltekerem. A tetejét megkenem tojással és sajtot szórok rá.

A sötőt csak akkor kapcsolom be amikor már benne a tepsi. Először 50 fokon nyomom, ettől a tészta kvázi újra kel. Aztán 100, majd 150 fokon sütöm, kb 25-30 percig. Íme az eredmény:

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2009. június 24. szerda.  |  1 komment |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr34263319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_74111 2009.06.24. 18:01:17

Ez nagyon-nagyon finom lehetett! Jó kisérletezgetést! :)
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása