Van ez a tökéletes kiflirecept, amit kicsit tovább fejlesztetem gombás valamint juhtúrós-cukkinis töltelékkel. Nem akadt még ember, akinek ne ízlett volna, így egy pillanatra közhasznú és gasztroblog is leszek egyben és megosztom a receptet mind a 4 olvasómmal.
Az egyszerűség kedvéért abban sorrendben mondom, ahogy a kenyérsütő keverőtáljába kell helyezni az alapanyagokat.
0,5 dl olaj
3 dl tej
3 csapott teáskanálnyi só
2 púpozott teáskanálnyi cukor
500g liszt -én itt csak finomlisztet találtam, de az okosak szerint rétesliszttel jobb.
1 csomag élesztő
Az én Severinem 90 perc alatt varázsol ezekből az alapanyagokból kelt tésztát. Ezalatt a töltelékhez lereszelek egy közepes darab cukkinit (én a nokedli szaggatón, a profik tökgyalun) és kevés oliva olajon megpárolom. Nem sózom, mert a később hozzákevert juhtúró elég intenzív ízű. Nos, ha kihűlt a cukkini leöntöm a levét és hozzákeverek kb 8-10 dkg juhtúrót, borsot és egy kevés fokhagymát. A tésztát 4 darabra vágom és mindegyikből egy-egy kerek lapot nyújtok, amit háromszög formájú cikkekre vágok és mindegyik végében elhelyezek egy teáskanálnyit a töltelékből, majd kívülről befelé feltekerem. A tetejét megkenem tojással és sajtot szórok rá.
A sötőt csak akkor kapcsolom be amikor már benne a tepsi. Először 50 fokon nyomom, ettől a tészta kvázi újra kel. Aztán 100, majd 150 fokon sütöm, kb 25-30 percig. Íme az eredmény: