Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

A hifista felesége először nem érti és nem is akarja érteni, hogy hogyan lehet ilyesmiért ennyire lelkesedni. Először Tannoy hangfalak kerülnek a szakadt music centerre, és tényleg jobban szól. Aztán jön a cd lejátszó és az erősítő. Legyen Cambridge audio és Marantz, mert most arra futja. És jé, még jobban szól! Közben a hifista szaklapokat kezd vásárolni, amelyeket el is olvas. Mivel olvas, okosodik. Nordost kábel kell, mert attól jobban szól! "Ha lenne előerősítő is, meg "úszna" (lámáknak:golyókon lebeg) az egész, akkor aztán lenne hangzás", -mondja a hifista, és lesz kábel és úszik minden. De mindig van jobb és újabb. A hifista audiophileben kezd utazni és innen már csak egy lépés a high end, ezt az évek során a hifista felesége is megtanulta. Ha nőtársai sajnálni kezdik, akkor simán kivágja magát azzal, hogy a hifista ihatna, csajozhatna és hazárdírozhatna is, ami sokkal költségesebb és fájdalmas is, ebben viszont mindenki örömét leli. Hogy átmenetileg sandy beach a lakás, mert az állvány csöveinek feltöltése folyik a jobb hangzás miatt, azon már cseppet sem akad ki. Örömmel és szó nélkül csoportosítja át a mélyhűtő tartalmát azért, hogy az új cd-ék ott töltsenek egy napot, a letisztulás érdekében. A hifista felesége azon sem lepődik meg, ha az új, fa vágódeszka a cd lejátszó tetején végzi, vagy ha a hifista fa építőjátékot kér karácsonyra, mert ha a fakockára, vagy gúlára helyeződik a rendszer, akkor mégjobban szól. "Mostmár tényleg csak egy jó bakelit lemezjátszó hiányzik"- mondja a hifista, és lesz Pro Ject lemezjátszó és rákötődik a Hi Vox rendszerre.  A hifista felesége jól ismeri a "Mostmár csak egy..." kezdetű mondatokat. Nem is lepődik meg, amikor a hifista azzal állít haza egy verőfényes délután, hogy megtalálta a következő, elengedhetetlenül szükséges darabot, de majd jó lesz karácsonyra. Persze amikor a városban járnak, a hifista megmutatja a kiválasztott, tökszuper,  Monster elosztót, amiért nagyon sokat kérnek, ahhoz képest, hogy "csak" egy elosztó. És akkor a hifista felesége azt mondja a hifistának, hogy ne tegye vissza a cuccot a polcra, viszont boldog 15. évfordulót, majd a kezébe nyomja a fullextrás elosztót és mosolyogva, kéz a kézben távoznak a boltból.

Otthon aztán minden a helyére kerül, majd a hifista beteszi az Eva Cassidy lemezt és ahogy megszólal a Cheek to cheek, könny szökik a hifista feleségének szemébe. Eva Cassidy ott énekel a nappaliban, csak nekik és minden eddiginél jobban szól.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2008. szeptember 8. hétfő.  |  3 komment |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr924263171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamburger · http://hamburger.blog.hu 2008.09.11. 18:12:32

Aranyos, mintha magam látnám :) Személyszerint a kütyüista, biciklista, futóista és ólomfigurista kategóriákba skatulyázható vagyok :)

Emil 2008.09.15. 20:39:40

Tetszett! Hogy úgy mondjam, az írásnak jó volt a hangvétele! Mer' feleségem már van, - az sem könnyű választás, ugye - s egy Tannoy-t pedig most szeretnék!

Agi 2008.10.01. 12:07:06

Isteni volt!
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása