Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Éveken át ezeken az estéken nagy készülődés volt nálunk. Nem azért, mert már az ünnep előestéjén emelkedett hangulatba kerültünk, hanem mert a kisdobos, majd később úttörő egyenruha valamely fontos kiegészítőjét kerestük. A 703-as számú Damjanich János úttörőcsapat rendezvényeit számomra az osztályfőnöki intők tették emlékezetessé, melyeket vagy azért kaptam mert síp nem volt, máskor a zsinórom hiányzott, de az is megesett, hogy az előre feliratú, csatos övem maradt otthon. Ha valamilyen oknál fogva hibátlan volt az outfitem, akkor is kaptam intőt, csak másért. Ez a típusú intő volt az, amit a szüleim mindig készséggel és mosolyogva írtak alá.

K.Szülő!

gyermeke fegyelmezetlen magatartásával és nevetgélésével zavarta a nov. 7-i ünnepi megemlékezést, így osztályfőnöki figyelmeztetésben részesítem.

El kell mondanom, hogy egészen junior kisdobos koromban még azt hittem, hogy a N.O.Szoc. Forradalmat azért ünnepeljük nov 7-én mert ennyi az időeltolódás hazánk és SZU között. Későbbi történelem tanulmányaim viszont rávilágítottak, hogy ez a teória hibás volt. Ha ez a nap valóban iskolai szünet lett volna, akkor bizonyára ugyanúgy hidegen hagy, mint a többi. De nem az volt. A Tisza parti kis városban két szovjet laktanya is volt, így az iskolában hagyománnyá vált, hogy béketeremtő ki pajtásainkat és pár katonát vendégül láttunk ezen a napon. Ilyenkor a szülői munkaközösség napokon át sütött és készülődött. Volt traubi, ropi, meggy márka, pivi keksz és sok-sok kedves orosz dal, többnyire két nyelven. Egyik évben egy Boris nevű fiatal katona kísérte a hozzánk látogató kis pajtásokat, melynek az lett az eredménye, hogy az úttörőcsapat lány tagjai egy csapásra szerelmesek lettek belé és attól a naptól kezdve jobban fogyott a Képes Nyelvmester nevű folyóirat is. Ennek már több mint 20 éve, de ma a naptárra nézve valahogy eszembe jutott. Meg ez is.

 

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. november 6. kedd.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr464263018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása