Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Ha vannak jó dolgok ebben az országban, akkor a hihetetlen mennyiségű és fantasztikus minőségű sajtok biztos közéjük tartoznak. A csokoládé szintén, de most nem erről akarok mesélni. Szóval bármit megkapni itt is, de ha már Maastrichtban voltunk betértünk egy sajtboltba. Mindenféle farmsajt, hatalmas, malomkerék méretű meerdaamerek és gaudák figyeltek a polcokról. Amelyik felkeltette az érdeklődésünket, abból pofátlanul kóstolót kértem. Mintegy negyed óra alatt sikerült 1,5 kilónyit összeválogatni. Vk-től tudom, hogy a papája nagy gourmand és felettébb kedveli a limburgit. Magam még sosem kóstoltam, csak annyit tudok róla, hogy "büdös", szakértők szerint pikáns,félkemény sajt. VK 7 éve vitt utoljára ilyesmit haza és akkor megfogadta, hogy soha többé. Én úgy gondoltam, hogy 7 év nagy idő és igazán megérdemel ennyi figyelmességet a papája. Így rövid egyeztetés után az eladóhoz fordultam a kérdéssel. Volt nekik. Egy külön hűtőhöz sétált és elővette a kb 15 dkg súlyú bűzbombát, majd röhögve közölte, hogy stingója van. Kicsit közelebb tartotta, megszagoltuk, összenéztünk és nagy egyetértésben intettünk hogy ez lesz az. Kértük, hogy a pilóta ájulását elkerülendő, extra körültekintéssel csomagolja be, így az aprócska lefóliázott finomság előbb egy dobozba, majd két nylonba és egy papírzacskóba került, amit még 3 másik nylonnal fedett be. Ha valaki még ezek után sem érezné át a helyzet komolyságát, annak itt egy rövidke termékismertető.

A limburgi szülőhazája (minő véletlen) a holland határhoz igen közel eső Limburg tartomány. Szakértők szerint a  sajtnak intenzív, pikáns illata van, ám az íze közel sem ilyen markáns. Általában apróra vágott hagymával fogyasztandó. A sajt érleléséhez használt brevibacterium linens az emberi bőrön is fellelhető baktérium, mely részben a testszag kialakulásáért is felelős. Nemzetközi kutatók egy csoportja rájött, hogy a nőstény malária szúnyog fantáziáját épp annyira mozgatja meg a Limburger illata, mint az emberi lábszag. Fentiek ismeretében mostantól bátran mondhatjuk egy három napja ugyanabban a zokniban izzadó lábra, hogy nem büdös, csak pikáns az illata.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. június 26. kedd.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr224262929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása