Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) korház (2) kórház (1) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Vasárnap délelőtt volt. Békésen ültünk a telekhatárt jelző, nagy műgonddal elkészített kőrakáson és néztük a kutyákat amint játszanak. Időnként Töki figyelmét a helyenként már előbukkanó japán kardra tereltem és próbáltam párhuzamot vonni a DHW-ból jól ismert Lila akác köz és a Macskák utca lakói között . Éppen önfeledt nyihároztunk, amikor felbukkant egy idős hölgy egy még idősebbet karolva, majd elénk érve lassított és kedvesen ecsetelte pártfogoltjának, hogy mennyire szépek is ezek a magyar típusú kutyák. Mi tisztelettudóan, gyerekszobára büszkén üdvözöltük őket, de akkor még fel sem merült, hogy ezzel olyan események sorozatát indítjuk el, amit esetleg később megbánhatunk.

A 60 körüli F. Katáról első ránézésre sok mindent gondolhat az ember, csak azt nem, hogy 27 éve a helyi művészeti akadémia fizetett aktmodellje. Amikor bemutatkozott és közelebb lépett, tudtam, hogy valahonnan ismerős, de sajnos csak később jöttem rá, hogy ő az a kellemetlen nő, aki minden reggel elsőként akar felszállni a villamosra. Mindegy, a kocka el van vetve, ahogy mondani szokás. Könnyelmű ígéretet tettem egy igazi, hamisíthatatlan magyar ebédre, amit a következő héten könyörtelenül be is hajtott.  Azt is felajánlottam, hogy szombatonként elviszem magammal bevásárolni, hogy ne kelljen cipekednie. Most voltunk túl a 2. bevásárláson és csak annyira demanding, hogy majdnem a konyhájában kellett megállnom a kocsival, hogy ne kelljen sokat cipelnie. Hogy is kell ezt ilyenkor mondani? Elbasztam? Egy újabb költözést most nem engedhetünk meg magunknak, de lehet, hogy a köztünk lévő 50 háznyi távolság az nem elég garancia.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. március 29. csütörtök.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr664262856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása