Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

'sok ez a pulyka kettőnknek asszony!' És nem csak a 3kg-s bébipulyka bizonyult soknak, hanem az ünnep terhe is. Nem tudom, hogy a naptári ünnepeket mustrálgatva ki bökött december 24-re és döntött úgy, hogy legyen ez a "szeretet ünnepe". Talán a 'nélkülözés tanított meg arra, hogy számomra minden nap ünnep legyen, amit a szeretteimmel tölthetek. Így mostantól, mint jó keresztény, kizárólag a kis Jézus születését vagyok hajlandó ünnepelni ezen a napon. Nem mondom, katartikus lett volna egy végigzokogott éjféli mise, de sem megfelelő templom, sem mise nem volt a közelben (azt hiszem egy flamandul celebrált szertartás pont az ellenkező hatást váltotta volna ki)

A délelőtt a leplezett hüppögés jegyében telt. Azért kellett leplezni, mert Töki már kezdett ideges lenni, amikor a huszadrangú, névtelen előadók karácsonyi dalait hallva is sírni kezdtem, csak azért,  mert ilyen szavak szerepeltek a szövegében, hogy család, szeretet, otthon, barátok. Azt hiszem az volt számára az utolsó csepp, amikor meglátta , hogy  az " I saw mummy kissing Santa Claus" alatt is potyognak a könnyeim. 1-körül már túl voltam a nehezén, a madár ekkor már egy órája sült és méretét meghazudtolva puhult, így várható volt, hogy nem karácsonyi vacsora lesz, hanem estebéd.  Ezután nagy műgonddal, ügyelve a részletekre feldíszítettük a 43,5 centis, cserepes fenyőnket, melyet kizárólag azért vásároltunk, hogy a későbbiekben kertünk dísze legyen. Már az elején kisebb vita alakult ki közöttünk az égők elrendezését illetően, de végül sikerült a 30 gyertyás világítást megkomponálni. Otthon mindig Töki feladata volt a díszítés, a szaloncukor kötözés, de most a fa mérete indokolttá tette mindkettőnk jelenlétét.

5-kor már túl voltunk a vacsorán, ezért ezúton is szeretnék elnézést kérni azoktól akiket pont a Mennyből az angyal, a Kiskarácsony, nagykarácsony éneklése, vagy ajándékosztás, netán pihenés közben hívtunk, 6 és 8 között.  Volt aki foglalt volt, vagy kinyomta a mobilt, akadt akit mi ébresztettünk, megint másokkal csak szaggatottan tudtunk kommunikálni, mert nem volt térerő. Idén is sikerült mellétárcsáznom, így boldog ünnepeket kívánhattam Papéknak. Mindent összevetve azért pozitív mérleggel zártunk.  Ez a nap is eltelt.   Boldog Karácsonyt mindenkinek.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2006. december 25. hétfő.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr494262812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása