Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Félálomban az egyébként is izgalmas brüsszeli metró sok érdekességet tartogat. Ott van például Jákob, a zsidó üzletember, aki mostanában (ha nem vagyok késésben) minden reggel az útitársam. 60 körüli őszes férfi, félpajesszal, kipában siet a PS-ról induló sugárutak valamelyikére. Valamiért jólesik azt gondolnom, hogy a diamand laan üzleteinek egyikét vezeti. Minden reggel ugyanabban az öltönyben és ugyanabban a kitaposott cipőben toporog, kezében a laptop és közben talán a reggeli imát mormolja. Az a két megálló , amíg a PS-ra érünk, pont elég arra, hogy eljátszadozzam a gondolattal , 'mi lenne, ha Jákobbal megismerkednénk'. Ha azt mondanám érdekel a vallása, és végre nem csak könyvekből szeretnék tájékozódni, hanem autentikus forrásból. És mondjuk azt mondaná töltsek náluk egy sabbatot,mert isteni töltött halat és kalácsot készít a felesége. De mindig amikor ezekhez a gondolatokhoz érek megérkezünk a megállónkba és egy szempillantás alatt tünik el a látómezőmböl. Felocsúdni sincs időm, mert azonnal magával ragad a forgatak, elnyel a tolakodó embertömeg és azon kapom magam, hogy egy talpig csadorban sétáló, libanoni asszonykórusba keveredtem. Hamar észreveszik és megvárják míg elhagyom köreiket. Miközben várom a sorom a mozgólépcsőnél egy török lányka kerül mellém. Szemmel láthatóan ő már nem gyakorolja olyan szigorúan a hagyományokat, mert divatos csípőnadrág, cicifix és flip-flop van rajta. Nem lettem titokban lábfetisiszta, de a lépcsőzés közben leginkább csak az alvázakat látom, így észreveszem azt is, hogy Füzük csinos kis papucsba bújtatott lábán, a körmök nem akármilyen szinten gombásak.És ekkor Jákobné Záli,  gondolatban elfogyasztott töltött-hala felbucskázik... Hát így indul egy napom.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2005. július 26. kedd.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr334262560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása