Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Töki a múlt héten valamelyik éjjel, néhány órával a békésen elfogyasztott vacsora után, ismételten megéhezett.  Ilyenkor az abdominális beslő kényszernek engedelmeskedve enni szokott, mert különben a nélkülözés estében totális insomniához vezethet. Most sem volt ezt másként, de ahelyett , hogy néhány falattal csillapította volna az éhségét, komoly konyhai műveletekbe kezdett, amelyek elengedhetetlenek a crocq monsieur aka. french toast elkészítése során. Elővette tehát a szendvics-sütőt és bedugta a konyhapult fölött erre a célra kialakított konnektorba és tulajdonképpen ugyanezzel a mozdulattal zárta is az áramkört a lakásban. A jelenség semmi esetre sem volt apokaliptikus, sőt  a hirtelen kerekedett sötétség, a zümmögő gépek azonnali leállása és a csendesnek egyáltalán nem mondható durranás után békésen füstölgő szendvics-sütő generált némi helyzetkomikumot. Töki egyébként nem pánikolós típus, de most mégis nekem kellett a kezembe vennem az irányítást , meg az adventi koszorú gyertyáját, hogy kisétáljak az előszoba falába rejtett kis beugróig, ahol a biztosítékok vannak. Behatolás után meglepetten konstatáltam, hogy mind a megfelelő pozícióban áll és a hiba nem ott, hanem a központi kapcsolónál lesz, ami abban az aprócska kis likban van, ahonnan Mme Natis híres Donaldson-kollekciója még a tavasszal eltűnt. Mondtam is Tökinek, hogy:

-Szerintem kint baszta le, de megnézem.

-Ok, de csak óvatosan!

-Veszélyesen nézni csak rád tudok, de a főkapcsolóra teljesen ártalmatlan vagyok - és már kapcsoltam is felső állásba a gombot a mérőórán, hogy újra nappali fény járhassa át a lakást, de ahogy épp visszaültem volna a gép elé, megint elsötétült minden, viszont ez alkalommal már az utcán is, sőt az egész blokkban. A legközelebbi látható fények a szomszédos faluból jöttek, nálunk viszont vaksötét volt.

-Te is úgy gondolod, hogy ez miattunk van ? Úgy értem, miattad?

-Szerinted hazavágtuk BSA északnyugati blokkjának áramellátását?

-Látok némi összefüggést. De várjuk meg amíg felbukkannak az electrabel, a kormány és a titkosszolgálat emberei. A Nato gépeket nem érzem indokoltnak, de semmi sem kizárt.

-Gondolod, hogy a számítógépes megfigyelő rendszeren érzékelték, hogy hirtelen 220 helyett egy laza 380 szaladt át a szendvics-sütőn és most újraindítja magát a rendszer?

-Mondjuk el tudom képzelni, hogy az éjszakai ügyeletet ellátó Jean-Pierre Del Court épp a felesége által csomagolt szendvicsét mártogatta a porból készült levesbe (így szokás), amikor pálcikaemberként feltűntél a monitoron, majd hirtelen végigégetted a vezetékeket a kerület ezen felében.

- Csak nem?

- Az a baj, hogy mindezt nem egy szombat kora este követtük el, amikor mindenki full gázon járatja a háztartási gépeket és égeti a villanyt. Így hajnali fél 3-kor kevésbé látványos, mert nagy valószínűséggel már csak mi vagyunk ébren.

-Viszont most, hogy végre visszajött az áram, csak ennék valamit, már az ijedtség miatt is. Bedugnád a pirítós sütőt? Én most kicsit tartok az ilyesmitől...

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2011. december 20. kedd.  |  2 komment |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr304264067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mariann · http://ingyom-bingyom 2011.12.22. 13:32:59

lájk, lájk, lájk, lájk, lájk !!!!!!

Ismeretlen_74111 2011.12.24. 22:30:36

Jaj, ez annyira jó volt! Hi-hi-ha-ha!
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása