Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Hányszor hall az ember olyan történetet, hogy egy ócska, értéktelennek hitt kacatról kiderült vagyonokat ér. Persze ez mindig mással esik meg, velünk ilyesmi elő nem fordulhat, de mi van, ha mégis?

A hétvégén kirakodóvásár volt a kerületben, de úgy adódott, hogy szokásunkkal ellentétben csak vasárnap, zárás előtt két órával szédültünk le a főtérre. A nagy garage sale-re már csak néhány alkalmi stand emlékeztetett, de a móka kedvéért végigjártuk őket. Végül ezekkel a kincsekkel tértünk haza, és a legszebb az benne, hogy az egész kupacért 4 eurót fizettünk.

Amikor megláttuk a papírköteget, szinte egyszerre kiálltottunk fel Tökivel, hogy ez kell. Mármint egy darab, a kötegből.  Kiválasztottunk egy szépet,( Action ordinaire de 100 francs kibocsájtva a Monte Zippiri bányák által) és megkérdeztük mennyibe kerül. Egy euró az egész köteg.- jött a válasz. Sok-sok érdekes, színes, A3-as méretű papírlap 1911-ből.  Habozás nélkül kaptuk fel a kupacot és átfutott az agyamon, hogy milyen klasz lesz egy-egy darab bekertezve. Itthon aztán azonnal tudni akartam, hogy mi is az az action ordinaire és beírtam a keresőbe. Nagy meglepetésemre rengeteg oldalt dobot fel, telis-tele olyan papírosok képével, mint amire szert tettünk. Aztán a nagy keresésében, rábukkantam erre az oldalra, ahol gyűjtők értékesítenek ilyen bankókat. Igen, a lapon jól látszik, hogy a kezdő ár 50 euró egy ilyen Zippiris papírért folyó licitben. Mindenképpen utánajárok, hogy kincs-e vagy gyújtosnak való a köteg, ami jelnleg az "új" padlóvázában, összetekerve lapul a nappali sarkában.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2008. szeptember 8. hétfő.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr354263174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása