Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

A gránátalma és én itt ismerkedtünk meg igazán, úgy két éve, ugyanis ilyenkor van  a szezonja. A helyi piac sajátossága, hogy minden gyümölcs megkóstolható vásárlás előtt. Tehát nem csak dinnyét lékelnek, hanem tálcákon hever adott esetben a mandarin, narancs, alma stb. Szóval adtunk egy esélyt egymásnak és azóta az őszi és téli hónapokban elválaszthatatlanok vagyunk. Állítólag Aphrodité ültette az első bokrokat Cyprus szigetén. Némely görög vidéken a mai napig hagyomány, hogy az ifjú pár elé a padlóra gránátalmát dobnak, és ha az darabokra törik, az szerencsét, bőséget és termékenységet jelent. Én személy szerint azt a visszaadhatatlan fanyar, frissítő ízét szeretem. Néha csavarok rá egy fél narancsot, vagy citromot és úgy kanalazom. Amikor a fogaim alatt roppannak az apró darabok, megesküdnék rá , hogy nincs ennél finomabb gyümölcs.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. október 9. kedd.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr174263004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása