Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Bizony az, mert az elmúlt pár napban kétszer is azt találtuk mondani , hogy jó itt. Talán a ragyogó napsütés, a kellemesen alakult hétvége, vagy nem is tudom mi mondatta ezt velünk. Ja és beszélünk franciául! Nem jól, de beszélünk és ez hatalmas áttörés, ha figyelembe vesszük azt a tényt , hogy mindkettőnknek megvolt az az erős és mesterfokra fejlesztett parája, hogy csak akkor mondjuk, ha biztosak vagyunk benne, hogy helyes. De már nem. Nincs erre idő. Gátlástalanul fűzzük össze a szavakat és néha épkézláb mondat kerekedik belőle. Ez kellemes érzés. Én már el is vetettem a sulykot és a minap franciául reagáltam egy kolléga emailjére.

Széppár néniék is megdicsértek minket. Vasárnap ugyanis tétován, remegő kezében levéllel, a kert tövében megállt Széppár néni és várt. Nem szólt, csak várt, így kimentem. Megkaptuk? Mondom meg, de nem fizetném be, mert nem értem és magyarázatot kérnék. Az előirányzott havi 100-hoz képest már 150-nél tartunk, ami testvérek között is 50%-al több, mint ami meg lett állapítva, és még ez sem elég? Nem-válaszolta, majd bekapcsolódott Széppár bácsi is és beszélgettünk hosszú perceken át. A tető javításáról (megint + lóvé) a kicserélt aknatetőről, a növekedő bokrainkról és a viráglocsolásért tőlünk ajándékba kapott orchidea fejlődéséről. Búcsúzóul elmondták, hogy lesz közösülés, mert más is ágál a folyamatosan emelkedő számlák miatt. Remélem időben szólnak, hogy legyen időm megírni a " Chers voisins" kezdetű beszédemet.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. szeptember 23. vasárnap.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr174262995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása