Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Némi engedve a public demand-nak (PF) máris egy szaftosabb bejegyzés. Már ami a címet illeti.

Múlt szombat itt oltári nagy ünnep volt, így esett, hogy délután 3 körül a falu apraja-nagyja a berchemi maraton jegyében elkocogott az ablakunk előtt. Mivel mi sem sportosak, sem igazi berchemoise-ok nem vagyunk az eseményen kizárólag külső szemlélőként vettünk részt. Bevallom kicsit el is szégyelltem magam emiatt, amikor a tömegben megláttam hogy az a bácsi is ott kocog, aki a múltkor előre megfontolt szándékkal, vagy véletlenül de az út középre tolta ki a kerekesszéket, benne a feleségével. Szóval az egészséges élet jegyében felkerekedtünk a kutyákkal és az erdő felé vettük az irányt. Kb 1,5 óra után hazafelé jövet megálltunk a bangladeshi night shopnál és vettem pár gránátalmát, mert anyósom olvasmányai szerint az jó az ízületi és csontproblémákra. Még jó, hogy a gyümölcsöt azelőtt is szívesen ettem mielőtt értesültem volna gyógyító erejéről. Hazaérve megpucoltam, ráfacsartam egy narancsot és bevágtam a hűtőbe, majd mint aki jól végezte dolgát letelepedtünk a Lost első évadjának utolsó pár epizódja elé. Az ablak nyitva volt, hiszen a kellemes tavaszi időjárás indokolttá tette. A történethez hozzá tartozik, hogy az utcánk 30-as övezet ezért bizonyos közönként zöld, műanyag "babák"vannak elhelyezve, hogy némiképp visszatartsák a száguldozni vágyókat. A teljesség kedvéért azt is el kell mondanom, hogy a kerítésünk jelenleg még csak jelzés értékű (sövény issue), így gyakorta megesik, hogy a helyi ifjak (kivétel nélkül szimpi kis arcok, egyébként cserkészek) ezen üldögélnek, beszélgetnek és közben lecsúszik pár sör és körbemegy egy-egy spangli, de a kertben még sosem hagytak szemetet. Mi többnyire tiszteletben tartjuk őket, és abban az időszakban nem engedjük a kutyákat a kertbe.

Hat óra lehetett, amikor focizás zajára lettem figyelmes. Jeleztem is Tökinek, hogy a nap záróeseménye a macskák utcai lábtengó bajnokság lesz, mire ő eleválta testét a kanapéról és kinézett. Kiderült, hogy nem foci, hanem 5, feketébe öltözött kiskrapcsák úgy gondolta, hogy felszámolja a blokádod és a műanyag babákat rugdosta kíméletlenül. Az én bátor uram pedig hirtelen felindulásból kiszólt ékes magyarsággal: "miért nem mentek anyátokba innen bazze, mit rugdosod azt a szart?". A srácok megszeppenve jelezték neki, hogy ők nem beszélnek franciául, majd a szomszédos üres telket átszelve eltűntek. Töki azért még biztosabbnak vélte, ha szemmel követi őket a hálószobába ablakából is. Két órával később megint a kanapén ültünk, békés, nyugdíjas házaspár látszatát keltve, amikor két hatalmas csattanásra lettünk figyelmesek. A hálószoba felől jött, így azonnal átrohantunk. Bent semmi. Aztán az ablakra pillantva látom, hogy a becsapódás erejétől összekeveredve, csordogál le a rántottaalap. Nem vitás, hogy Tökinek szánták a tojásokat, amiért nem tartotta a száját. Ő persze azonnal a kertben, majd az utcán termett, de már nem látott senkit. Egy pillanatra felvetődött az autós üldözés lehetősége, de kell a francnak, hogy aztán a kocsit is megrongálják. Ezt pár perces hezitálás követte. "hívjam ,ne hívjam? hívom!" 10 perccel később már csengettek is a rendőrök.

Alighogy beléptek, működésbe lépett az időzített légfrissítő, ami 36 perces időközökre van állítva, és persze pofán lőtte a magasabb yardot egy kis egzotikus illattal. Elnézést kértem, ő közben prüszkölt, krahácsolt a másik pedig felvette a jegyzőkönyvet, de mindketten megerősítettek, hogy jól tettem, hogy jeleztem, mert ez egy békés környék és ilyesmi nem eshet meg. Flamand rendőrök lévén azonnal érdeklődtek a srácok etnikai hovatartozást illetően, de ki kellett ábrándítanom őket, ugyanis mind fehér volt, csak feketébe öltözve. Búcsúzóul megdicsérték a kutyáinkat, majd megkértek, hogyha újra látnám a suhancokat, hívjam őket. Megjegyzem jelentős szakmai baklövésnek tartom, hogy nem vettek ujjlenyomatot a párkányon maradt tojáshéjjakról, így érkezésükig hiába hagytam érintetlenül a bizonyítékot.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2006. november 14. kedd.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr114262783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása