Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Nem is tudom hol kezdjem. Épp a látogatottsági indexemet néztem és örömmel konstatáltam, hogy ma/azaz tegnap  négyen is benéztek, amikor a hivatkozásokhoz értem. Mi bajom lehet!?- gondoltam és belepillantottam. Nem, még nem a goldenblog jelölésem, de ha ilyen mértékben ível fölfelé a karrierem, akkor még az is lehet. Szóval felkapott az elektronikus sajtó és link lettem a nőklapja cafe oldalán. Igen, én vagyok a Brüsszeli net-napló.

Gyengébbek kedvéért:

Mit mondhatnék?(talán, hogy ez most egy igazán hosszú bejegyzés lesz) Micsoda öröm, micsoda megtiszteltetés, hogy ott a szerkesztőségben úgy gondolták, hogy amit ide írok segíthet valakinek a külföldi munkavállalásban.!? Nem is tudom, ez annyira szubjektív. Érnek itt mindenféle hatások(k), amik naponta azt igazolják, hogy még mindig nem elég magas a toleranciaküszöböm. De összességében ez is csak egy ország, itt is munkával telnek a hétköznapok. Minden újnak megvan a maga varázsa, ami persze idővel kopik, majd végleg elmúlik. Még mindig úgy érzem, hogy életem egyik legjobb, ám egyben legnehezebb döntése volt. De ez egyike volt azon kevés lépéseimnek amit határozottan (értsd: minimális hezitálás után) tettem meg. Persze mindezt Töki támogatásával, aki teljes mértékben hozzám alakította az életét. Talán ennek a gyors döntésnek köszönhetjük a szerencsénket is. Na, de hogy valóban hasznára legyek a tömegesen külföldre vágyó munkavállalóknak, összeállítottam egy"jóhatudod" 10-es listát + egy kiegészítést annak a további öt látogatónak, aki a linkről idetévedne.

Íme:

1. Lehet, hogy te sokat vártál jövőbeni munkaadóid válaszára, de most, hogy végre meghozták döntésüket, azonnal kellesz. Ezért már időben kezd el kiválogatni azt a kis doboznyi személyes holmit, ami nélkül sehol sem létezel.

2. Tartalékold a szabadságodat, arra az esetre, ha ez első pont lépne érvénybe. Ez azért jó, mert ha a jelenlegi munaadód nem akar 3 nap felmondási idővel elengedni, akkor még mindig van valami a tarsolyodban.

3. Nyugodj meg, a célország ingatlanos oldalain kinézett, kedvező adottságú és elfogadható áru lakások már mind ki lesznek adva mire odaérsz.

4. Ha mégis marad valami, akkor erősen imádkozz, hogy ne 3, 6, vagy 10 éves szerződést akarjanak veled aláíratni.

5. Nem árt, ha beszéled az adott országban használt nyelvet, vagy valami hasonlót.

6. Még otthonról próbáld meg felkutatni a helyi magyar közösség oldalait. Sosem tudhatod, lehet hogy igazi segítőre bukkansz.

7. Legyen egy vaskos bankszámlád, mert minden bérlésnél min. 3 hónap kauciót kérnek. De ha lehetőség van rá, akkor a pénzt már a helyi banknál vezetett számládon helyezd el, persze csak ha nem akarod, hogy a havi kosztpénzed kezelési költség formájában fogyjon el.

8. Ellenőrizd, hogy az új otthonodul választott várostól nem messze van-e  repülőtér, ami fapados járatokat is fogad, egyébként a gatyád rámegy a hazalátogatásokra.

9. Ha van a birtokodban ingatlan, akkor add ki, akár áron alul is. Hidd el, neked is jól jön indulás előtt az a 3 hónap kaució.

10. Igen, búcsúzz el mindenkitől, akit szeretsz, mert egy darabig te is és ők is úgy fogják majd érezni, hogy meghalni mentél. Ez az első hazalátogatásod alkalmával elmúlik, mert úgyis lesz aki megsértődik amiért nem tudsz neki szentelni egy napot, a lopott hosszú hétvégédből.

+ 5, ha a kedvesedet is vinnéd, de csak neked van állásod:

1. Ha tudod biztosan, hogy külföldre készülsz, akkor érdemes már évekkel előtte tudatosan tervezni az életed. Ezért semmiképp se bonyolódj szerelmi kapcsolatba archeozoológussal, vagy balneológussal, az ő és a saját érdekedben. Gondolj bele milyen nehéz lenne neki munkát találni.

2. Ha mégis a kémia győzött és viszed őt is, akkor készüljetek fel, hogy az első pár hónap király, de aztán egyre nehezebb lesz. Itt például a kukásoknak is alapkövetelmény a két nyelv.

3. Semmilyen konfliktus során ne vágd a fejéhez, hogy eltartott. Hidd el, elég pocsék neki anélkül is.

4. Ha mégis sikerül két diplomával megcsípnie egy jó kis felszólgáló, vagy mosogató állást, akkor mindenképp jegyezzétek azt az ünnepnapok között.

5. Ha már minden eddigi gondotok megoldódni látszik, azonnal vágjatok lakásvásárlásba, hogy legyenek újabbak.

Kb. ennyi. Biztos vagyok benne, hogyha 5-8 évvel fiatalabb lennék másképp élném meg ezt az egészet, de most, közel 31 éves fejjel ilyesmi gondolatokat ébreszt benne, ha felidézem az elindulást és az azt követő egy évet.

 

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2006. június 20. kedd.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr344262710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása