Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) korház (2) kórház (1) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Nos, a reggeli kirohanás után íme minden, ami eddig a kényszerpihenő miatt kimaradt.

Ha minden jól megy jövő héten aláírjuk a lakással kapcsolatos összes papírt és immár hivatalosan is Berchem Sainte-Agathe/Groot Bijgarden tisztes polgárai bevándorlói leszünk. Jó hír, hogy Grégory most szombaton már kiköltözött az ingatlanból és a teljes összegről szóló csekk is a jegyzőnél van egy hete. Tehát a hét bármely napján jöhet a telefon, hogy mehetünk aláírni.

A felújítás külön történet, mert parkettát kel csiszolni, és padlót burkolni, viszont a járólap a fürdőbe és az előszobába már megvan. Mivel Töki kaján kívül még mást nem burkolt, segítséget kellett kérnünk. A felmentés egy magyar kolléganőm férjének személyében érkezik, aki ért a famunkához és a burkoláshoz is. Természetesen nem kívántuk ingyen, de ő mondott egy összeget, ami szerintünk sok, mi mondtunk kevesebbet, ami viszont reális és létrejött a deal.

Nem ilyen egyszerű dolog viszont a festés. Előzetesen tájékozódtam az árakat illetően, amely során kiderült, hogy aranyárban adják errefelé diszperzitet.  Most csak a rutinos felújítók olvassanak tovább! 5l kb 50m2 befedésére elegendő festék ára 46.99 és 75 euró között mozog, ami azért valljuk be, pofátlanul sok különösen ha azt nézzük, hogy kb 240m2-nyi felületet kell lefesteni, minimum két rétegben, de az is elképzelhető, hogy a svéd zászló színeit mintázó hálószoba falát háromban is. A lakk és a csiszológép kölcsönzése ehhez képest már elenyésző

Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok egy szarrágó típus, de most olyat tettem, amit eddig sosem. J. barátnőmmel, aki a múlt héten járt nálunk kocsival, kihozattam 4 doboz, 16 literes Héra festéket. Kb 700 m2-re elég és került mindez 12.000 forintba. Érdemes lenne egyébként elgondolkodni, hogy mennyi esélyünk van betörni a festékeinkkel az itteni piacra. Akinek van kész üzleti terve szóljon.

Szóval lassacskán megkezdjük a dobozolást. Újra. Pont egy éve ugyanezt végigcsináltuk, csak most annyi a különbség, hogy jelenlegi pozíciónkhoz képest 8,5 km-t mozdulunk északi irányba.

Töki időközben hihetetlen népszerű lett a munkaerőpiacon, ugyanis a fix ajánlata mellé érkezett egy újabb megkeresés, de komolytalan, úgyhogy marad a szeptemberi kezdés a közeli étteremben. Tanulmányi eredménye egy kicsit visszaesett, lehet, hogy mégis kell majd fogadóórára mennem, de még mindig az élbolyban van. A hazautat én július végére tervezem, Töki pedig augusztus közepén várható. Kb ennyi.

 

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2006. június 11. vasárnap.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr364262700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása