Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Nem olvasok sokat. Közel nem annyit, mint régen olvastam, vagy amennyit szeretnék, de azért a tavaly olvasottakból ki tudom válogatni az 5 legkedvesebbet, hogy ezzel eleget tegyek Csilla  és mostmár úgyhiddel kérésének is, és ne szakítsam meg a Pazzo által elindított "láncot".

Nos, régebben nem voltam tudatos olvasó, vagyis ami a kezembe akadt és kicsit is felcsigázott a címe, vagy a borítón található összefoglaló, azt elolvastam. Kb 10 éve a nagyanyámtól örökölt könyvek között bukkantam Sholom Asch Az Anya című művére, ami azt hiszem meghatározója volt annak, hogy érdekelni kezdett az chaszid irodalom. Ahhoz, hogy világos legyen, hogy az 5 könyvből 2 miért zsidó vonatkozású, ezt mindenképp el kellett mondanom.

Chaim Potok- A kiválasztott

Potok egyszerűen zseniális, nem kell neki reklám. Aki olvasta a nevem Asher Lev, vagy az Asher Lev öröksége című, méltán népszerű könyveit, az pontosan tudja, hogy miről beszélek. Aki pedig nem, annak csak ajánlani tudom, a két fiatal fiú barátságának történetét. A regényt megfilmesítették, de a film sajnos közel nem olyan jó, mint a könyv 

Sue Townsend - Adrian Mole és a tömegpusztító fegyverek

Szerintem a mi generációnk előtt nem ismeretlen a brit fiúcska kínszenvedéseit feldolgozó sorozat. De az írónő itt nem állt meg és mostmár a felnőtt, totálisan eladósodott, ám szüleitől végre külön élő Adrian Mole hétköznapjaiba ad betekintést. Nekem két hihetetlenül kellemes délutánt adott a könyv, miközben néha a könnyem folyt a röhögéstől. Ha valaki laza és üdítő kikapcsolódásra vágyik annak csak ajánlani tudom.

Javier Sierra - A titokzatos vacsora

Mielőtt bárki azt hinné, hogy ez egy újabb Da Vinci-kód, azt ki kell ábrándítanom. Ahogy Alan Gold mondta: „Sierra csupán annyiban hasonlít Dan Brownhoz, mint egy reneszánsz festő egy graffitishez.” Lebilincselő történet a fiatal spanyol író tollából, akinek azóta két újabb munkájára is szert tettem és úgy gondolom egyikkel sem okoz majd csalódást.

Tova Mirvis - A betért

Memphis Jeruzsálemnek nevezett negyedében él egy mélyen vallásos és hagyomámyörző, zsidó közösség. Itt emberemlékezet óta nem változik semmi, mindaddig, amíg a frissen megözvegyült Batséba meg nem érkezik kislányával a városba. Az asszony múltja a közösség előtt ismeretlenm csak annyit tudni róla, hogy a városból elszármazott fiatal rabbi felesége volt és a házasságkötés előtt tért be. Batséba egyedi módon értelmezi a tanítást és az újításait a közösség egy része rossz szemmel nézi, de akadnak támogatói is.

Temesi Tamás -14

Ezt a könyvet szívből ajánlom mindenkinek, aki mindeddig azt gondolta, hogy a magyar tenegerész az dunász, és hogy a magyar tengerhajózás léte is csak egy vicc. Azoknak is ajánlom, akik valamilyen formában érintettek, rokonok, hozzátartozók, vagy esetleg kételkedők. Mert bizony kis hazánkak fénykorában 900 tengerésze volt, akik leselejtezett szovjet hajókon járták a nagy vizeket, akinek egy része valóban csak azért választotta ezt a pályát mert könnyen lehetett dobbantani. Viszont sokan évtizedeket töltöttek a tengeren hánykolódva, szeretteiktől távol. Temesi Tamás nem író, mégis olyan tökéletesen adja vissza mindazt, amiről ez a hivatás szól, hogy nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Szóval ha tudni akarod, hogy a finn kikötői munkások 95 %-a miért volt használhatatlan és matt részeg napokig, egy magyar hajó távozása után, ha  Uusikaupunki-t hallva egy sportszermárkára asszociálsz, mintsem egy finn kikötőre, ha tudni akarod milyen egy avatás az egynlítő első átszelése után, akkor ez a könyv neked is szól.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2009. január 19. hétfő.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr524263265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása