Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) család (3) csalad (1) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Drága Jules, egykori kerületem egykori jelöltje!

A parlamenti fiúk és a Schuman-téri srácok biztosan jókat mosolyogtak az írásán. Én csak remélni tudom, hogy asszisztensei, Gergely és Anita körében is ugyanolyan népszerű marad mint, annak előtte. Félreértés ne essék, értem én, hogy miről szeretett volna írni, a jelenség nem ismeretlen, de óvatosabbnak kellett volna lenni a degradáló frázisokkal. Mondhatjuk, hogy görbe tükör, meg szarkazmus, de itt egyszerűen csak arról van szó, hogy személyes tapasztalatai alapján alkotott egy meglehetősen szubjektív véleményt, ami önmagában nem lett volna baj, ha mindeközben nem prejudikál. Mert bizony azt tette. Ön mérnök ember, így megfelelő előképzettséggel rendelkezik egy tetra pack doboz felnyitásához, bár én ezt autodidakta módon sajátítottam el, még kis hazánkban, mert bizony ott is van fólia a tejes dobozokon, de ezt bizonyára az itt töltött hosszú évek alatt elfelejtette. A liftajtó hiánya már egy sokkal komplexebb kérdés és mérhetetlen lelkesedéssel várom, hogy mikor olvashatom a témával behatóbban foglalkozó értekezését, mondjuk az Élet és Tudományban. Ha érdekli, engem a liftajtónál sokkal jobban meglepett a 19'-es lépcsőfok és a szűk lépcsőház, amiben feljutni valóban nagy kihívást jelent, különösen, ha velem van a kis görgős. Isteni szerencse, hogy a többi hezitáló "Schuman-téri lánnyal" ellentétben, nekünk már egy fél éve saját, kertkapcsolatos lakásunk van, így a kérdéskör nem annyira foglalkoztat. Igaz, hogy még 29 és fél évig a bankkal közösen birtokoljuk, de annyi baj legyen. Jajj, majd el felejtettem, nem egyedül élek, többek között ezért is éreztem azt, hogy az ön által oly bölcsen megfogalmazott módon, kipótolom a lakbért és inkább törlesztek. Velem van a férjem, akinek ugyan még nincs munkája, de Ő a legfőbb támaszom és nélküle nem is jöttem volna. Van két kutyánk is, a gyerek még várat magára, de tudja hogy van ez. Hoppá, nehogy itt a végén kiderüljön, hogy akad a Schuman-téri lányok között is, aki teljes életet él és még nem roppant össze a család és a barátok hiánya miatt. Tudom, hogy ez a mi kasztunkban egy , amolyan rara avis , de mit tehetnék. Fokozzam? Barátaim is vannak. Magyarok, csehek, belgák. Ha valaki, akkor Ön tudja, hogy a magyar kolónián belül sajnos megvan az a rendszer, -ami egyetlen másik nációnál sem működik- és a magasabb beosztásban lévő tisztviselők nem szocializálódnak az alsóbb kategóriákban dolgozó honfitársaikkal. De most kapaszkodjon Gyula! Tudom, hogy ezen hátast fog dobni! A legjobb barátnőm egy nemzeti szakértő! Képzelje leereszkedett. Először féltem, hogy a tejes dobozon és a liftajtón kívül másról nem fogok tudni vele beszélgetni, de áthidaltuk.

Direkt a végére hagytam a legkényesebb kérdést, a nyelvit. A mindenségit, hát nem megfogott!Valóban 1,5 év alatt nem sikerült Descartes-ot is megszégyenítő módon megtanulnom franciául. Érdekli miért? Nem baj, elmondom. Napi 8-9 órát dolgozom és további 1,5-et közlekedem. Heti két alkalommal 110-percben tanulom a nyelvet 19 társammal együtt. Az irodában az angolt, és az anyanyelvemet használom, Tv-t pedig szinte semmilyen nyelven nem nézek, mert hulla fáradt vagyok mire hazaérek. Mindezek ellenére mégis meg tudom magam értetni és igyekszem. Mindemellett azzal az alapvető információval is rendelkezem, hogy az itt a francia mellett nem hollandul, hanem flamandul beszélnek.  Ne ábrándítson ki és mondja, hogy a felszólalásainak szövegét nem épp egy gyógyszerfüggő "Schuman-téri lány javítja!

Remember Gyula! Always think twice. Mert lehet, hogy az a lány pont azért jött ide, mert otthon több diplomával is kilátástalan volt a helyzete, lehet, hogy azért nem vesz lakást, mert nem itt akar megöregedni és az is lehet, hogy Önt nem érdekli mekkora bőrönddel és mennyi csomaggal megy Zaventemre, mert taxi viszi oda, hogy aztán a csütörtöki "eu-s" járatra felszállhasson, de a schuman téri lány fapadossal jár, és charleroi-ig könnyebb a málhát görgetni, mint vonszolni. És lehet, hogy amikor vasárnap este visszajön, nem azon rágódik, hogy melyik kiskosztümöt vegye fel, hanem hogy hogyan vágjon jó képet, amikor a levelek diktálása közben hasonló poénokat süt el neki , mint amilyeneket a véleményében írt.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2007. január 11. csütörtök.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr84262845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása