Friss kommentek

Címkék

anyád parázik (1) anyám (2) apnea (2) banándugó (1) baratok (1) be (2) békés (1) boldog (1) Címkék (3) csalad (1) család (3) családalapít (1) csizma (1) divat (1) djhero (1) életkép (1) emigrans (2) extrém (1) fogy (1) giccs (1) gipsz (1) haza (1) hifi (2) high end (1) hülyék (1) irányít (1) ízlés (1) játék (2) jfk (1) karácsony (1) kaszt (2) kererűsó (1) költözés (1) kölyök (1) kor (1) kórház (1) korház (2) mankók (1) nézném (1) nyár (1) Panka (10) purgál (2) sims (1) szenved (1) szívás (2) szülés (3) tél (1) töki (2) törés (1) ünnep (1) utazás (1) változik (2) vergődik (1) villa monte carlo (1) zene (1) Címkefelhő

Mielőtt bárki is azt hinné, hogy felfedeztem egy új fajt, az téved. A belga állat egy, leginkább Brüsszelben tapasztalható jelenség, mely testet ölthet akár a metrón tapizó Aliban, a bambán néző, közértesben, vagy Ericben, a hitelügyintézőben.

Adott egy kis bank, mely leginkább a benelux államokra koncentrál, ezért viszonylag családias. Nem változik naponta a személyzet és a munkahelyedhez is közel van a fiókjuk, ezért ott nyitod meg a bankszámládat. Egy évvel később felméred, hogy milyen hitelkonstrukcióik vannak, és úgy döntesz, hogy igen, ha pénz kell, akkor azt csakis tőlük kérsz. Aztán néhány személyes találkozót követően hajlamos vagy azt hinni, hogy Eric érti a dolgát és tényleg szívén viseli az ügyedet. Végül eljön a reggel, amikor a postaládából remegő kézzel veszed ki a jegyzőtől jött hatalmas borítékot. Feltéped, átfutod, s bár nem bírod még magas szinten a nyelvet, azt mégis érted, hogy az aláírásra magaddal kell vinned 3811 eurót, mert pontosan ennyit nem fedez a kölcsön összege a jegyzői díjból.

Mert velünk ez történt. Egy darabig értetlenül álltam aztán azt gondoltam, hogy most már mindenki kapja be, nem érdekel, de 2-án itt költözés lesz. Ha Eric kertjébe, akkor oda, ha a jegyző várójába, akkor oda. 11-kor felhívtam Ericet, hogy ez mi? Azt mondta nem említettem, hogy van otthon ingatlanom és ezért több a költség. Megkértem, hogy ne szórakozzon, mert bár ő sosem kérdezte én magamtól elmondtam , ezért is tudtuk előre, hogy nekünk nem jár kedvezmény az átírásra. Megkérdezte, hogy esetleg van-e ennyi pénzem. Mondtam, hogy még ha lenne sem erre, most így költözés felújítás és lakberendezés előtt, így megoldást kell találnia. Állítása szerint írt a központjukba, hogy módosítsák a hitelszerződést. Ez volt az utolsó hírem tőle, ugyanis 3-kor már nem volt elérhető.

Úgyhogy kedves olvasó, ide nemhogy tartósan dolgozni ne gyere, de még nyaralni se. Sőt a hosszúhétvégét is többször gondold át. Hidd el, nincs itt annyi látnivaló.

POSTED BY |  NaomiHenger  |  AT 2006. június 21. szerda.  |  Szólj hozzá! |   | 

A bejegyzés trackback címe:

https://zseer.blog.hu/api/trackback/id/tr624262712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© zseer.blog.hu
süti beállítások módosítása